Håll dig uppdaterad
med våra nyheter

  • Det framgångsrika samarbetet med Qblue Balanced firar 3 år

    Nu firar vi att fonden Ruth Core Global Equities har funnits tillgänglig för våra kunder i 3 år. Vi summerar härmed de tre första åren av ett framgångsrikt samarbete mellan Ruth Asset Management och Qblue Balanced.

    Läs mer
  • The Sustainability Cube - Hållbarhet är en multidimensionell problemställning

    Vi är övertygade om att värdet på ett företag är mer komplext än att bara fokusera på vinsterna, då det även finns en djupare samhällspåverkan.

    Läs mer
  • Från chip till förändring: Hur NVIDIAs strategiska skifte driver hållbar tillväxt

    NVIDIA sticker ut bland "Magnificent 7" genom att sätta en ny standard för ansvarfull teknisk innovation och etiskt företagande.

    Läs mer
  • Månadsrapporter mars 2024

    Här hittar du fondernas månadsrapporter för mars 2024:

    Läs mer
  • Varför investera i tillväxtmarknader?

    Tillväxtmarknader är en betydande och växande del av den globala ekonomin och det globala börsvärdet. De senaste trettio åren har deras andel av världsekonomin växt från 16 % till 39 %.

    Läs mer
  • "The Magnificent 7" - Är de så magnifika?

    Under 2023 uppvisade de så kallade ”Magnificent 7” – Nvidia, Apple, Microsoft, Amazon, Tesla, Alphabet, och Meta Platforms – fantastiska resultat och aktiekurserna för de bolagen sköt i höjden. Även om ovan nämnda bolag ingår i många ESG eller hållbarhetsindex och ibland blir omskrivna i medier och analyser som hållbara bolag visar vår analys, Nvidia undantaget, att detta inte är fallet.

    Läs mer
  • Månadsrapporter februari 2024

    Här hittar du fondernas månadsrapporter för februari 2024:

    Läs mer
  • Månadsrapporter januari 2024

    Här hittar du fondernas månadsrapporter för januari 2024:

    Läs mer
  • Did you know? Brasilien

    Med 216 miljoner invånare är Brasilien världens sjunde största land, tjugo gånger större än Sverige. Landet är rikt på naturtillgångar och är världens näst största exportör av jordbruksprodukter (efter USA).

    Läs mer
  • Finns "gratislunchen"?

    På engelska finns ett talesätt som heter "No such thing as a free lunch". Det betyder helt enkelt att det är omöjligt att få något för ingenting.

    Läs mer
  • Ruth Core Global Equities

    Ruth Asset Management introducerade i samarbete med Qblue Balanced fonden Ruth Core Global Equities i april 2021. Fonden, en aktivt förvaltad global aktiefond med hållbarhetsmål och klassificerad som en mörkgrön artikel 9-fond, erhöll den prestigefyllda AAA-ratingen från MSCI, en av de främsta hållbarhetsanalysaktörerna i världen. Endast 0,2% (totalt sex stycken fonder av alla rankade fonder) når denna nivå efter att MSCI skärpt sina krav.

    Läs mer
  • Månadsrapporter december 2023

    Här hittar du fondernas månadsrapporter för december 2023:

    Läs mer
  • Ruth Core Nordic Small Cap - med inriktning mot små och riktigt små noterade bolag i Norden

    Ruth Core Nordic Small Cap är en dynamisk och aktivt förvaltad fond med en unik inriktning mot svenska/nordiska små- och mikrobolag som utmärker sig genom sitt starka fokus på hållbarhet i de bolag fonden investerar i.

    Läs mer
  • Förändring av fondbestämmelser Ruth Core Swedish Equities

    Naventi Fonder AB, org. nr 556630–8689, fick den 6 september 2023 det nya firmanamnet Ruth Asset Management AB godkänt av Bolagsverket. Det innebär att all verksamhet i fondbolaget numera bedrivs under firmanamnet Ruth Asset Management AB och med anledning av detta förändras fondbestämmelserna.

    Läs mer
  • Månadsrapporter november 2023

    Här hittar du fondernas månadsrapporter för november 2023:

    Läs mer
  • Historiskt klimatavtal godkänt

    Idag godkändes ett historisk klimatavtal under COP28. Det nya avtalet innebär att länder ska ställa om från fossila bränslen för att kunna nå nettonollutsläpp av växthusgaser till år 2050.

    Läs mer
  • Förändring av fondbestämmelser

    Naventi Fonder AB, org. nr 556630–8689, fick den 6 september 2023 det nya firmanamnet Ruth Asset Management AB godkänt av Bolagsverket. Det innebär att all verksamhet i fondbolaget numera bedrivs under firmanamnet Ruth Asset Management AB och med anledning av detta förändras fondbestämmelserna.

    Läs mer
  • Månadsrapporter oktober 2023

    Här hittar du fondernas månadsrapporter för oktober 2023:

    Läs mer
  • Naventi Fonder AB har övertagit förvaltningen av Navigera AB:s fonder

    Från och med idag 1 september 2023 bedrivs Navigera AB och Naventi Fonder AB som ett fondbolag.

    Läs mer
  • Förändring av fondbestämmelserna i Nordic Sustainable Leaders Credit

    Den 1 september 2023 kommer Naventi Fonder AB att överta förvaltningen av fondbolaget Navigera AB:s fonder. I samband med det kommer majoriteten av Navigeras fonder att byta namn.

    Läs mer
  • Underrättelser till andelsägare Navigera AB

    Från 1 september 2023 kommer Navigera AB och Naventi Fonder AB slås ihop till ett fondbolag, vilket innebär att alla fonder kommer att förvaltas av och all fondverksamhet bedrivas av Naventi Fonder AB. 

    Läs mer
  • Ändring av fondbestämmelser

    Vi vill informera om att Navigera Aktie 1, Navigera Balans 1, Navigera Balans 2, Dynamica 90, Navigera Global Change, Navigera Tillväxt 1, Navigera Tillväxtmarknader 2, Calix Aktier, Calix Alternativa och Calix Räntor ändrar sina fondbestämmelser 28:e april 2023, då fonderna ändras från specialfonder till värdepappersfonder (UCITS).

    Läs mer